مد و پوشاک

تاریخچه مد و فشن

مقدمه

تاریخچه مد و فشن همیشه پر از رمز و راز بوده است که در ادامه این مقاله از فروشگاه اینترنتی هوگرو به بررسی بخشی از آنها می پردازیم. دنیای مد و فشن امروزه به‌قدری اهمیت پیدا کرده است که تقریباً تمامی اقشار جامعه از تمام کشورهای جهان خواسته یا ناخواسته درگیر آن هستند و بی‌میل نیستند که در جهت جریان آن حرکت کنند و مطابق روز دنیا پوشش ظاهر خود را تغییر دهند. فرانسه یکی از پیشروترین کشورها در دنیای جذاب مد و فشن می باشد، کلماتی مانند مد، کوتور، ژرسه و مانتو که روزانه آن‌ها را می‌شنویم اصالتی فرانسوی دارند.

این کشور همراه با کشورهایی مانند انگلستان، ایتالیا، امریکا و ژاپن را می‌توان صاحب اصلی مد و فشن در دنیا دانست اگرچه سایر کشورها نیز شناسه‌های خاص خود را دارند. اگر مایل هستید در مورد دنیای مد و فشن، تاریخچه مد و فشن و شروع آن در جهان و ایران اطلاعات جامعی داشته باشید، مطلب زیر را مطالعه کنید.

تاریخچه مد و فشن در جهان

اگرچه برای اولین بار خانه طراحی لباس در شهر پاریس فرانسه به صورت رسمی افتتاح شد اما نمی‌توان گفت که شروع مد و فشن از زمان افتتاح این خانه بوده است چرا که قبل از آن نیز افراد ناشناخته زیادی بودند که ایده‌های خود را پیاده می‌کردند و به مشتریان خود ارائه می‌کردند. بعد از افتتاح خانه‌های مد افراد طراح و هنرمند این فرصت را پیدا کردند که طرح‌های خودشان را بیشتر به معرض نمایش بگذارند و فروش بیشتری داشته باشند. به صورت کلی تاریخچه مد و فشن از زمان شروع خود همواره تغییرات و تحولات بسیار چشمگیری داشته است.

دنیای مد و فشن در قرن 20

در آغاز قرن ۲۰ می‌توان گفت مرکز مد و فشن در جهان در فرانسه و شهر پاریس بوده است و تمام طراحان از سراسر دنیا نمونه کارهای خود را به پاریس می‌فرستادند و این امر باعث رونق فراوان در نمایشگاه‌های پوشاک پاریس گشته بود به طوری که افراد از سراسر دنیا برای بروز بودن جذب این نمایشگاه ها می شدند.

البته این موضوع فقط باعث رشد صنعت تولید پوشاک نشد بلکه مجلات مد نیز در این سال‌ها شروع به چاپ عکس‌های مختلف از طراحی لباس کرده و توانستند در سراسر دنیا فروش خوبی برای خود رقم بزنند.

دنیای مد و فشن در بین سال های 1900 تا 1910

سال‌های ۱۹۰۰ تا ۱۹۱۰ لباس‌هایی در میان زنان مد شده بود که در دوران شکوفایی Chales Worth رایج بود. اما اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ صنعت مد بسیار گسترش پیدا کرد و صنعتی شدن زندگی انسانها تأثیر زیادی در این گستردگی داشت، به طوری که هر ماه بر تعداد مراکز تهیه و توزیع لباس زنانه افزوده می شد.

ولی همچنان خانه های مد مخصوص طبقه مرفع بود تا اینکه مزون Redfern اولین خانه مدی بود که توانست از مردم سفارش قبول کند، و این یکی از نقاط قوت صنعت تولید پوشاک گردید و پیراهن‌های زیبا و انواع کلاه‌ها در این سال‌ها بیشتر مورداستفاده قرار گرفتند.

مد و فشن در دهه 1910

در دهه ۱۹۱۰ استفاده از مد انعطاف بیشتری پیدا کرد و شهر پاریس برای اولین بار مد را به تمام جامعه ترویج داد. شلوارهای تنگ، کلاه و رنگ‌های شاد در این دوره بیشتر استفاده شد.

 Paul Poiret برای اولین بار لباسی طراحی کرد که فرد به‌تنهایی و بدون کمک دیگران می‌توانست بپوشد و این امر خود دستاوردی بزرگ در آن روزگار برای صنعت تولید و فروش لباس بود.

هنر دکو Deco دچار انقلاب در صنعت فروش لباس گردید و به تمام کشورها رسید و پارچه‌های توری به همراه کلاه‌های نمدین و بی لبه به مد روز تبدیل شدند. شوی لباس زنانه برای اولین بار در این دوره راه‌اندازی شد.

مد و فشن در دهه 1920

دهه ۱۹۲۰ را می‌توان نقطه عطفی در تاریخچه مد و فشن دانست چراکه در فاصله بین دو جنگ جهانی اتفاق افتاد و دوران طلایی مد فرانسه بود. لباس‌هایی که شبیه به لباس هنرپیشگان بودند در این دوره وارد بازار شدند. کلاه پوش‌های پف‌کرده جایگزین چترهای کوتاه شدند. لباس زنان به لباس مردان شباهت پیدا کرد. پوشش مردان از حالت رسمی به غیررسمی و راحت تغیر پیدا کرد و همه اقشار جامعه مانند جوانان لباس می‌پوشیدند. پیراهن کوتاه، شلوار کوتاه (گلف) بسیار استفاده می‌شدند.

مد و فشن در دهه 1930

در دهه ۱۹۳۰ بیشتر طراحان در خدمت طراحی و تولید لباس‌های زنانه بودند و بیشتر بر روی آن مانور دادند و این امر باعث شد تا تنوع زیادی در لباس‌های زنانه ایجاد شودد و مد و فشن باعث گردید تا زنان شروع به لاغرتر کردن خود بکنند تا از دنیای مد و فشن عقب نمانند.

مد و فشن در دهه 1940

بعد از جنگ پاریس مرکز جهانی مد و فشن گردید و تمامی مدهای جدید از این شهر به سراسر دنیا منتقل می‌شد. طراحی لباس در دهه ۱۹۴۰ از پاریس تا نیویورک گسترش پیدا کرد، همچنین در آلمان نیز طراحی و تولید مد شروع به گسترش کرد. لباس‌های مردان نیز در این دوره نسبت به دوره های قبل ساده‌تر و شکیل‌تر گردید. لباس‌های ورزشی در این دوره به دنیا شناسانده شدند. همچنین طراحی لباس زنانه به صورت مخصوص با برند مارک کریستین دیور در این دوره شروع شد.

مد و فشن در دهه 1960

با بهبود شرایط اقتصادی در جوامع مختلف دنیای مد و فشن نیز پیشرفت چشمگیری کرد و زنان توانستند در این پیشرفت در جامعه مد و فشن نقش‌های بسیار مهم داشته باشند. در دهه ۱۹۶۰ ایتالیا تبدیل به مرکز دنیای مد و فشن گردید و یک انقلاب جدید در دنیای مد و فشن اتفاق افتاد و در این دوره لباس‌ها شبیه به لباس‌های دخترانه و بچگانه شدند و به همین دلیل آزادی بیشتری به فرد می‌دادند. رواج شلوارهای جین و چسبان در این دوره اتفاق افتاد.

مد و فشن در دهه 1970

در دهه ۱۹۷۰ سلیقه‌های شخصی حرف اول را در دنیای مد و فشن می‌زد و هر کس مطابق سلیقه خود لباس می‌پوشید. نمایش لباس مردانه بر تن مانکن‌ها در این دوره اتفاق افتاد و باعث همه‌گیر شدن استفاده از لباس‌های راحت و سلیقه‌ای گردید.

مد و فشن در دهه 1980

صنعت مد و پوشاک از دهه ۱۹۸۰ تقریباً به شکوه نهایی خود رسید و دنیای مد و فشن رونق بسیار زیادی گرفت. شوهای لباس به‌کرات با تبلیغات فراوان برگزار می‌شد.

مد و فشن در دهه 1990

دهه ۱۹۹۰ تقریباً مد برگرفته از لباس بردگان و غلام‌ها بود و تقریباً لباس و مد به یک ثبات استاندارد رسید. در این دوره طراحان توانستند محصولات خود را به تمام جهان نشان دهند و تقریباً هر آنچه مد روز بود در کمتر از یک ماه به سراسر دنیا می‌رسید.

تاریخچه مد و فشن در ایران

ایرانیان همواره در طول تاریخ سبک پوشش خاصی داشته‌اند که برگرفته از سنت و تمدن آن‌ها است. با ورود اسلام به ایران مد و فشن نیز از آن تأثیر زیادی گرفت اما به‌مرور زمان مد و فشن غرب در ایران نیز رواج پیدا کرد. دوره قاجار را می‌توان دوره اول تحول دنیای مد و فشن در ایران دانست چراکه درباریان و دانشجویان زیادی از ایران به کشورهای اروپایی رفت‌وآمد داشتند. ناصرالدین‌شاه شخصاً علاقه زیادی به مد و فشن غرب داشت و یکی از مشوقان اصلی در تغییر سلیقه‌ ایرانیان بود. با سلطنت رضاخان تجدد و مدگرایی در زندگی مردم پررنگ‌تر شد و اولین مدی که ایرانیان از غرب دریافت کردند هیپی‌گری نام داشت. اولین طراح مد در ایران یک زن به نام زینت جهان شاه بود که دختر یکی از سرهنگ‌های وزارت جنگ ایران بود. زینت جهان شاه اولین لباس‌فروشی غربی را در سال ۱۳۲۱ در تهران افتتاح کرد.

امروزه دیگر تمام قومیت‌های ایرانی نیز مطابق با دنیای مد و فشن دنیا به‌روز می‌شوند و به‌شدت تحت تأثیر مد و فشن غرب هستند.

امیدوارم از این مطلب در وبلاگ فروشگاه اینترنتی زنانه هوگرو لذت برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *